Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo v torek, 26. 1. 2021, vrtec ponovno začel delovati v polnem obsegu. Od torka dalje bosta odprti obe enoti vrtca, enota Dekani in enota Rižana.

V ponedeljek, 25. 1. 2021, bo vrtec še vedno deloval v omejenem obsegu in bo odprta le enota Dekani. V kolikor potrebujete nujno varstvo že za ponedeljek, prosimo, da to do petka, 22. 1. 2021 (do 14.00 ure) sporočite vzgojiteljici oziroma na mail janja.sopic@os-dekani.si.

Vrnitev otroka v vrtec

 • Vrtec lahko obiskujejo le ZDRAVI otroci brez enega ali več naštetih simptomov znakov kot so: npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki. Če se pojavijo zgornji znaki otrok ostane doma.
 • Danes ali jutri vas bo poklicala vzgojiteljica vašega otroka. Prosimo, da vzgojiteljici poveste:
  • ali boste s torkom, 26. 1. 2021, otroka ponovno vključili v vrtec
  • če boste otroka ponovno vključili v vrtec, vzgojiteljici povejte uro prihoda otroka v vrtec in odhoda domov (igralnice se bodo ločeno odpirale in zapirale glede na uro prihoda/odhoda otrok v posamezni igralnici)
 • Tudi v primeru, da boste otroka v vrtec vključili kasneje (ne s 26. 1. 2021), morate vzgojiteljico pred prvim prihodom otroka v vrtec obvestiti, da boste otroka ponovno pripeljali v vrtec.

Protokol za starše (vstopanje v vrtec in stiki z vrtcem)

 • V območje vrtca lahko vstopate le zdravi. Ob vstopu v vrtec morate nositi zaščitno masko in si morate razkužiti roke (otrokom po navodilih NIJZ ne razkužujemo rok).
 • V območju in prostorih vrtca upoštevajte splošne preventivne ukrepe, in sicer ohranjajte potrebno medsebojno razdaljo (1,5 – 2 metra), izogibajte se pozdravljanju z dotikanjem, upoštevajte pravilno higieno kašljanja in kihanja.
 • V vrtec naj otroka pripelje eden od staršev oziroma oseba iz istega gospodinjstva.
 • Oblikovane bodo stalne skupine otrok. Otroci bodo od prihoda do odhoda v isti skupini, skupine se ne bodo mešale, združevale. Otroka vedno pripeljite in ga pridite iskat v matično igralnico in ob uri, ki ste jo starši navedli kot uro prihoda v vrtec oziroma odhoda domov. Posamezne igralnice se bodo namreč odpirale in zapirale glede na ure prihoda in odhoda, ki ste jih starši navedli.
 • Starši otroka pripeljite ob uri, ki ste jo navedli kot uro prihoda. Po vstopu se odpravite v garderobo svojega otroka, kjer se otrok preobuje. Pospremite ga do vrat igralnice, kjer ga prevzame strokovna delavka. Stavbo zapustite po najkrajši možni poti in se ne zadržujte na hodnikih vrtca.
 • Starši pridite po otroka ob uri, ki ste jo navedli kot uro odhoda. Pojdite do igralnice, kjer se nahaja vaš otrok. Strokovna delavka vam bo predala otroka. Otrok se v garderobi preobuje. Stavbo zapustite po najkrajši možni poti. Čakanje in posedanje po garderobah vrtca je prepovedano.
 • Prepovedano je prinašanje hrane v vrtec pri prihodu otroka ali ob odhodu domov.
 • Prepovedano je prinašanje igrač ali knjigic od doma. Izjema so dude in ninice, ki jih ob prihodu izročite strokovni delavki.
 • Vstopanje v prostore vrtca za urejanje dokumentacije: Kar je možno, starši uredite telefonsko ali preko e-pošte. V kolikor to ni mogoče, svoj prihod v vrtec najavite po telefonu ali e-pošti in pridite v vrtec ob dogovorjeni uri. Pri vstopu v vrtec morate nositi zaščitno masko in si razkužiti roke.

Plačilo vrtca

Vlada RS že pripravlja PKP8, v katerega bo vključena tudi določba, ki bo omogočala, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in upoštevanje napisanih navodil.

Lep pozdrav.