Spoštovani starši,

skladno z vladnimi ukrepi zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 se od 1. 4. do 11. 4. 2021 začasno prepoveduje zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih.

Za predšolske otroke je organizirano nujno varstvo v minimalnem obsegu, če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

V Vrtcu pri Osnovni šoli Dekani bo odprta (dežurna) enota Dekani.

Prijava otrok za nujno varstvo: Starši lahko pripeljejo otroka v vrtec le ob predhodni, praviloma spletni prijavi. Prijave za vključitev otrok v oddelke nujnega varstva potekajo od torka 30. 3. 2021 od 8.00 do srede 31. 3. 2021 do 12.00 preko spletnega obrazca na spletni strani Vrtca Koper: https://www.vrteckoper.si/p280/Prijava

Starši, ki boste oddali prijavo za dežurno varstvo, pripeljete otroka ob dogovorjeni uri v dežurno enoto vrtca. Staršev ne bomo dodatno obveščali o vključenosti v dežurno varstvo. Oddana prijava (s potrdilom delodajalca) se smatra, kot zagotovilo za prisotnost otroka v dežurnem varstvu.

Ob prihodu v vrtec (ali najkasneje prvi dan ob odhodu otroka iz vrtca) morajo starši strokovni delavki predložiti potrdilo delodajalca za oba starša.

V vrtec bomo sprejeli le POPOLNOMA ZDRAVE OTROKE. Otrok naj ima s seboj poleg copat tudi rezervna oblačila, mlajši otroci pa tudi plenice. Otrokove stvari shranite v vrečki z imenom.

Protokol vstopanja v območje vrtca:

  • Starši lahko vstopate v območje vrtca LE ZDRAVI in z ZAŠČITNO MASKO.
  • Ob vstopu v zgradbo vrtca si morate RAZKUŽITI ROKE. 
  • Držite se navedenih ur prihoda otroka v vrtec in odhoda domov.
  • Otroka naj v vrtec pripelje in iz vrtca odpelje ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva.
  • Stavbo zapustite v čim krajšem času, po najkrajši možni poti in se ne zadržujte v garderobi in na hodnikih vrtca.

Oprostitev plačila staršev za vrtec v času od 1. 4. do 11. 4. 2021: V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

V kolikor se bo med tednom pojavila nujna potreba po dežurnem varstvu, nas lahko kontaktirate na e-naslov janja.sopic@os-dekani.si.

Otroci bodo v vrtcu razporejeni v manjše skupine. Poskrbeli bomo, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in preživeli dan v spodbudnem in varnem okolju.

Lep pozdrav.